De vakreste fiskene i verden

Jordkloden vår består av utrolig mye vann, og i dette vannet finnes en helt egen verden bestående av fascinerende fisker i alle farger og fasonger.

Klovnefisk

Denne nydelige fisken i oransje, hvitt og svart kan du finne i vannet rundt vakre Maldivene. Fisken har helt klare farger, noe som helt sikkert gjorde at nettopp denne fisken ble valgt som hovedfisk i Disney-filmen «Oppdrag Nemo». De trengte ikke fantasi for å tegne denne fisken – den var allerede Disney-materiale med sine flotte, sterke farger. Noe som er unikt med denne vakre fisken er at når hunnfisken dør skifter hannfisken kjønn og blir til en hunnfisk. Begge kjønn er like sterke i fargen, noe som går bra i det fargerike undervannslivet på Maldivene. Her er det flotte korallrev å gjemme seg i, selv om du er en fargerik fisk.

Bangai kardinalfisk

Dette er en liten, tropisk fisk som tilhører Apogonidae-familien. Denne eksotiske fisken har en veldig spesiell form, og den er fantastisk flott i både svart og hvitt med stripete mønster. Fisken er en svært populær akvariefisk grunnet sitt unike utseende. Pent kalles den Pterapogon kauderni, og den er på IUCNs rødliste for trua arter.

Mandarinfisk

Mandarinfisken med sine nydelige farger hører til Dragonet-familien og kalles også Synchiropus splendidus.Du kan tydelig se de klare, blå og oransje fargene som er pent innrammet av svarte striper. Dette er en veldig fin saltvannsfisk som kan minne litt om en slags eventyrdrage med sine øyne på toppen og sin spesielle munn. Dette er en veldig populær akvariefisk for de som har saltvannsakvarier, noe som er lett forståelig.

Siamesisk slørhale eller kampfisk

Dette er en fisk i Guramier-familien – en tropisk ferskvannsfisk. Denne er også populær som akvariefisk nettopp på grunn av sitt spennende utseende – brun med røde og blå partier. Fisken er en såkalt labyrintfisk som puster ved hjelp av labyrintorganet sitt.

Symphysodon discus

Denne fisken er flat og kommer i flere flotte farger, noe som gjør den til en veldig populær akvariefisk. Fisken kommer opprinnelig fra Sør-Amerika og lever i land som Colombia, Peru og Brasil.

Skalarer

Denne fisken lever naturlig rundt Maldivene. Den har flotte, klare og sterke farger, og organene ligger sidelengs. Fiskene lever i flokk og følger etter en hann som er lederen i flokken. Skalarer kan bli helt opptil 60 centimeter, men er vanligvis rundt 20-30 centimeter.

Skjellfinnefisk

Skjellfinnefisken finner du også i revene rundt Maldivene, som så mange andre fiskearter. Det finnes flere forskjellige arter med flere forskjellige farger. For eksempel har maskeskjellfinnefisken en nydelig gul kropp med en svart lapp som dekker ansiktet. Den har fått sitt norske navn etter denne svarte lappen, nettopp fordi den ser ut som en slags maske. Den er svært liten, og den aller største er målt til knappe åtte cm.